This file is indexed.

/usr/share/help/nl/gnome-help/gs-switch-tasks.page is in gnome-getting-started-docs-nl 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
 35
 36
 37
 38
 39
 40
 41
 42
 43
 44
 45
 46
 47
 48
 49
 50
 51
 52
 53
 54
 55
 56
 57
 58
 59
 60
 61
 62
 63
 64
 65
 66
 67
 68
 69
 70
 71
 72
 73
 74
 75
 76
 77
 78
 79
 80
 81
 82
 83
 84
 85
 86
 87
 88
 89
 90
 91
 92
 93
 94
 95
 96
 97
 98
 99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:if="http://projectmallard.org/if/1.0/" xmlns:ui="http://projectmallard.org/experimental/ui/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="ui" id="gs-switch-tasks" version="1.0 if/1.0" xml:lang="nl">

<info>
    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="gs-legal.xml"/>
    <credit type="author">
      <name>Jakub Steiner</name>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Petr Kovar</name>
    </credit>
    <link type="guide" xref="getting-started" group="videos"/>
    <title role="trail" type="link">Van taak wisselen</title>
    <link type="seealso" xref="shell-windows-switching"/>
    <title role="seealso" type="link">Een handleiding over taken wisselen</title>
    <link type="next" xref="gs-use-windows-workspaces"/>
  </info>

<title>Van taak wisselen</title>

<ui:overlay width="812" height="452">
  <media type="video" its:translate="no" src="figures/gnome-task-switching.webm" width="700" height="394">
    <ui:thumb type="image" mime="image/svg" src="gs-thumb-task-switching.svg"/>
      <tt:tt xmlns:tt="http://www.w3.org/ns/ttml" its:translate="yes">
       <tt:body>
         <tt:div begin="1s" end="5s">
           <tt:p>Van taak wisselen</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="5s" end="8s">
           <tt:p if:test="!platform:gnome-classic">Breng de muisaanwijzer naar de <gui>Activiteiten</gui>-hoek linksboven in het scherm.</tt:p>
           </tt:div>
         <tt:div begin="9s" end="12s">
           <tt:p>Klik op een venster om over te schakelen naar die taak.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="12s" end="14s">
           <tt:p>Om een venster links te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de linkerkant.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="14s" end="16s">
           <tt:p>Laat het venster los zodra de linkerhelft van het scherm oplicht.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="16s" end="18">
           <tt:p>Om een venster rechts te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de rechterkant.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="18s" end="20s">
           <tt:p>Laat het venster los zodra de linkerhelft van het scherm oplicht.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="23s" end="27s">
           <tt:p>Druk op <keyseq> <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key><key> Tab</key></keyseq> voor het tonen van de <gui>vensterwisselaar</gui>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="27s" end="29s">
           <tt:p>Laat <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key> los om het volgende opgelichte venster te selecteren.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="29s" end="32s">
           <tt:p>Om de lijst van geopende vensters te doorlopen: laat <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> niet los maar houd hem ingedrukt en druk op <key>Tab</key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="35s" end="37s">
           <tt:p>Press the <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super
           </key> key to show the <gui>Activities Overview</gui>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="37s" end="40s">
           <tt:p>Begin met het intypen van de naam van de toepassing waar u naartoe wilt.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="40s" end="43s">
           <tt:p>Wanneer de toepassing bovenaan staat drukt u op <key> Enter</key> om erheen te gaan.</tt:p>
         </tt:div>
       </tt:body>
     </tt:tt>
  </media>
  </ui:overlay>

<section id="switch-tasks-overview">
    <title>Van taak wisselen</title>

<if:choose>
<if:when test="!platform:gnome-classic">

<steps>
    <item><p>Breng de muisaanwijzer naar de <gui>Activiteiten</gui>-hoek linksboven van het scherm om het <gui>Activiteitenoverzicht</gui> te tonen; hier ziet u de taken die momenteel actief zijn als kleine vensters weergegeven.</p></item>
     <item><p>Klik op een venster om over te schakelen naar die taak.</p></item>
  </steps>

</if:when>
<if:when test="platform:gnome-classic">

<steps>
    <item><p>U kunt tussen taken wisselen via de <gui>vensterlijst</gui> onderaan het scherm. Taken die geopend zijn verschijnen als knoppen in de <gui>vensterlijst</gui>.</p></item>
     <item><p>Klik op een knop in de <gui>vensterlijst</gui> om van taak te wisselen.</p></item>
  </steps>

</if:when>
</if:choose>

</section>

<section id="switching-tasks-tiling">
    <title>Tegelvensters</title>

<steps>
      <item><p>Om een venster aan een kant van het scherm te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de linker- of rechterkant van het scherm.</p></item>
      <item><p>Laat het venster los zodra de helft van het scherm oplicht; hierdoor wordt het gemaximaliseerd aan de gekozen kant van het scherm.</p></item>
      <item><p>Om twee vensters naast elkaar te maximaliseren: pak de titelbalk van het tweede venster en sleep het naar de  andere kant van het scherm.</p></item>
       <item><p>Laat het venster los zodra de helft van het scherm oplicht; hierdoor wordt het gemaximaliseerd aan de andere kant van het scherm.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="switch-tasks-windows">
    <title>Schakelen tussen vensters</title>

<steps>
   <item><p>Druk op <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key><key>Tab</key></keyseq> om de <gui>vensterwisselaar</gui>, met daarin een lijst van de momenteel geopende vensters, te tonen.</p></item>
   <item><p>Laat <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key> los om het volgende opgelichte venster in the <gui>vensterwisselaar</gui> te selecteren.</p>
   </item>
   <item><p>Om de lijst van geopende vensters te doorlopen: laat <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> niet los maar houd hem ingedrukt en druk op <key>Tab</key>.</p></item>
  </steps>

</section>

<section id="switch-tasks-search">
    <title>Gebruik de zoekfunctie om van toepassing te wisselen</title>

<steps>
      <item><p>Press the <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>
       key to show the <gui>Activities Overview</gui>.</p></item>
      <item><p>Begin met het intypen van de naam van de toepassing waar u naartoe wilt. Toepassingen die overeenkomen met wat u heeft ingetypt zullen verschijnen terwijl u typt.</p></item>
      <item><p>Wanneer de toepassing waar u naartoe wilt bovenaan verschijnt, drukt u op <key> Enter</key> om erheen te gaan.</p></item>

</steps>

</section>

</page>