This file is indexed.

/usr/share/help/nl/gnome-help/gs-use-windows-workspaces.page is in gnome-getting-started-docs-nl 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
 35
 36
 37
 38
 39
 40
 41
 42
 43
 44
 45
 46
 47
 48
 49
 50
 51
 52
 53
 54
 55
 56
 57
 58
 59
 60
 61
 62
 63
 64
 65
 66
 67
 68
 69
 70
 71
 72
 73
 74
 75
 76
 77
 78
 79
 80
 81
 82
 83
 84
 85
 86
 87
 88
 89
 90
 91
 92
 93
 94
 95
 96
 97
 98
 99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:ui="http://projectmallard.org/experimental/ui/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="ui" id="gs-use-windows-workspaces" xml:lang="nl">

<info>
    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="gs-legal.xml"/>
    <credit type="author">
      <name>Jakub Steiner</name>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Petr Kovar</name>
    </credit>
    <link type="guide" xref="getting-started" group="tasks"/>
    <title role="trail" type="link">Vensters en werkbladen gebruiken</title>
    <link type="seealso" xref="shell-windows-switching"/>
    <title role="seealso" type="link">Een handleiding over het gebruik van vensters en werkbladen</title>
    <link type="next" xref="gs-use-system-search"/>
  </info>

<title>Vensters en werkbladen gebruiken</title>

<ui:overlay width="812" height="452">
  <media type="video" its:translate="no" src="figures/gnome-windows-and-workspaces.webm" width="700" height="394">
    <ui:thumb type="image" mime="image/svg" src="gs-thumb-windows-and-workspaces.svg"/>
      <tt:tt xmlns:tt="http://www.w3.org/ns/ttml" its:translate="yes">
       <tt:body>
         <tt:div begin="1s" end="5s">
           <tt:p>Vensters en werkbladen</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="6s" end="10s">
           <tt:p>Om een venster te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de bovenkant van het scherm  </tt:p>
           </tt:div>
         <tt:div begin="10s" end="13s">
           <tt:p>Laat het venster los zodra het oplicht.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="14s" end="20s">
           <tt:p>Om een venster weer te verkleinen: pak de titelbalk van het venster en sleep het weg van de randen van het scherm.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="25s" end="29s">
           <tt:p>U kunt ook klikken op de bovenste balk om het venster weg te slepen en te verkleinen.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="34s" end="38s">
           <tt:p>Om een venster links te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de linkerkant.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="38s" end="40s">
           <tt:p>Laat het venster los zodra de linkerhelft van het scherm oplicht.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="41s" end="44s">
           <tt:p>Om een venster rechts te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de rechterkant.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="44s" end="48s">
           <tt:p>Laat het venster los zodra de linkerhelft van het scherm oplicht.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="54s" end="60s">
           <tt:p>Om een venster te maximaliseren via het toetsenbord: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="61s" end="66s">
           <tt:p>Om het venster weer te verkleinen: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="66s" end="73s">
           <tt:p>Om een venster rechts te maximaliseren: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="76s" end="82s">
           <tt:p>Om een venster links te maximaliseren: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="83s" end="89s">
           <tt:p>Om naar een werkblad onder het huidige werkblad te gaan: druk op <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key><key>Page Down</key></keyseq>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="90s" end="97s">
           <tt:p>Om naar een werkblad boven het huidige werkblad te gaan: druk op <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key><key>Page Down</key></keyseq>.</tt:p>
         </tt:div>
       </tt:body>
     </tt:tt>
  </media>
  </ui:overlay>

<section id="use-workspaces-and-windows-maximize">
    <title>Vensters maximaliseren en herstellen</title>
    <p/>

<steps>
      <item><p>Om een venster te maximaliseren zodat het uw hele bureaublad bedekt: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de bovenkant van het scherm.</p></item>
      <item><p>Laat het venster los zodra het oplicht om het te maximaliseren.</p></item>
      <item><p>Om een venster terug te brengen naar het vorige formaat: pak de titelbalk van het venster en sleep het weg van de randen van het scherm.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-tile">
    <title>Tegelvensters</title>
    <p/>

<steps>
      <item><p>Om een venster aan een kant van het scherm te maximaliseren: pak de titelbalk van het venster en sleep het naar de linker- of rechterkant van het scherm.</p></item>
      <item><p>Laat het venster los zodra de helft van het scherm oplicht; hierdoor wordt het gemaximaliseerd aan de gekozen kant van het scherm.</p></item>
      <item><p>Om twee vensters naast elkaar te maximaliseren: pak de titelbalk van het tweede venster en sleep het naar de  andere kant van het scherm.</p></item>
       <item><p>Laat het venster los zodra de helft van het scherm oplicht; hierdoor wordt het gemaximaliseerd aan de andere kant van het scherm.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-maximize-keyboard">
    <title>Vensters maximaliseren en herstellen via het toetsenbord</title>

<steps>
      <item><p>Om een venster te maximaliseren via het toetsenbord: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</p></item>
      <item><p>Om een venster te verkleinen via het toetsenbord: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-tile-keyboard">
    <title>Tegelvensters via het toetsenbord</title>

<steps>
      <item><p>Om een venster rechts te maximaliseren: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</p></item>
      <item><p>Om een venster links te maximaliseren: houd de <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>-toets ingedrukt en druk op <key></key>.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-workspaces-keyboard">
    <title>Werkbladen wisselen via het toetsenbord</title>

<steps>

<item><p>Om naar een werkblad onder het huidige werkblad te gaan: druk op <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key><key>Page Down</key></keyseq>.</p></item>
    <item><p>Om naar een werkblad boven het huidige werkblad te gaan: druk op <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super </key><key>Page Up</key></keyseq>.</p></item>

</steps>

</section>

</page>