/usr/share/help/sv/gnome-help/gs-use-system-search.page is in gnome-getting-started-docs-sv 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="ui" id="gs-use-system-search" xml:lang="sv">

<info>
    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="gs-legal.xml"/>
    <credit type="author">
      <name>Jakub Steiner</name>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Petr Kovar</name>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Hannie Dumoleyn</name>
    </credit>
    <link type="guide" xref="getting-started" group="tasks"/>
    <title role="trail" type="link">Använd systemsökning</title>
    <link type="seealso" xref="shell-apps-open"/>
    <title role="seealso" type="link">En handledning i att använda systemsökning</title>
    <link type="next" xref="gs-get-online"/>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Sebastian Rasmussen</mal:name>
      <mal:email>sebras@gmail.com</mal:email>
      <mal:years>2014, 2015</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Anders Jonsson</mal:name>
      <mal:email>anders.jonsson@norsjovallen.se</mal:email>
      <mal:years>2015</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Använd systemsökning</title>

<media its:translate="no" type="image" mime="image/svg" src="gs-search1.svg" width="100%"/>

<steps>
    <item><p>Öppna översiktsvyn <gui>Aktiviteter</gui> genom att klicka på <gui>Aktiviteter</gui> högst upp till vänster på skärmen, eller genom att trycka ned knappen <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key>. Börja skriva för att söka.</p>
    <p>Resultat som matchar det du har skrivit kommer att visas medan du skriver. Det första resultatet är alltid markerat och visas i längst upp.</p>
    <p>Tryck på <key>Retur</key> för att växla till det första, markerade resultatet.</p></item>
    </steps>

<media its:translate="no" type="image" mime="image/svg" src="gs-search2.svg" width="100%"/>
    <steps style="continues">
      <item><p>Alternativ som kan komma att visas bland sökresultaten inkluderar:</p>
      <list>
        <item><p>program som matchar, visas överst bland sökresultaten,</p></item>
        <item><p>matchande inställningar,</p></item>
        <item><p>matchande kontakter,</p></item>
        <item><p>matchande dokument,</p></item>
        <item><p>matchande kalender,</p></item>
        <item><p>matchande kalkylator,</p></item>
        <item><p>matchande programvara,</p></item>
        <item><p>matchande filer,</p></item>
        <item><p>matchande terminal,</p></item>
        <item><p>matchande lösenord och nycklar.</p></item>
      </list>
      </item>
      <item><p>Bland sökresultaten, klicka på alternativet för att växla till det.</p>
      <p>Alternativt, markera ett alternativ genom att använda piltangenterna och tryck på <key>Retur</key>.</p></item>
    </steps>

<section id="use-search-inside-applications">

<title>Sök inifrån program</title>

<p>Systemsökningen samlar ihop resultat från olika program. Till vänster om sökresultaten kan du se ikoner för de program som tillhandahållit sökresultaten. Klicka på en av ikonerna för att starta om sökningen inifrån programmet som associerats med den ikonen. Eftersom endast de bästa matchningarna visas i <gui>Aktivitetsöversikt</gui>, så kan sökning inifrån programmet komma att ge dig bättre sökresultat.</p>

</section>

<section id="use-search-customize">

<title>Anpassa sökresultat</title>

<media its:translate="no" type="image" mime="image/svg" src="gs-search-settings.svg" width="100%"/>

<note style="important">
      <p>GNOME låter dig anpassa vad som du vill ska visas bland sökresultaten i <gui>Aktivitetsöversikt</gui>. Till exempel så kan du välja om du vill visa resultat för webbplatser, foto eller musik.</p>
      </note>

<steps>
        <title>För att anpassa vad som ska visas bland sökresultaten:</title>
        <item><p>Klicka på <gui xref="shell-introduction#yourname">systemmenyn</gui> på höger sida av systemraden.</p></item>
        <item><p>Tryck på inställningsknappen längst ner till vänster i menyn.</p></item>
        <item><p>Klicka på <gui>Sök</gui> i den vänstra panelen.</p></item>
        <item><p>I listan över sökplatser, klicka på <gui>AV/PÅ</gui>-brytaren intill sökplatsen som du vill slå av eller slå på.</p>
         </item>
      </steps>

</section>