/usr/share/help/sv/gnome-help/shell-lockscreen.page is in gnome-user-docs-sv 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" type="topic" style="task" id="shell-lockscreen" xml:lang="sv">

<info>
    <link type="guide" xref="shell-overview#apps"/>

<revision pkgversion="3.6.1" date="2012-11-11" status="review"/>
    <revision pkgversion="3.13.92" date="2014-09-22" status="review"/>

<credit type="author copyright">
      <name>Michael Hill</name>
      <email>mdhillca@gmail.com</email>
      <years>2012</years>
    </credit>

<include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/>

<desc>Den dekorativa och funktionella låsskärmen förmedlar användbar information.</desc>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Daniel Nylander</mal:name>
      <mal:email>po@danielnylander.se</mal:email>
      <mal:years>2012</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Sebastian Rasmussen</mal:name>
      <mal:email>sebras@gmail.com</mal:email>
      <mal:years>2014, 2015, 2016</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Anders Jonsson</mal:name>
      <mal:email>anders.jonsson@norsjovallen.se</mal:email>
      <mal:years>2016, 2017</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Låsskärmen</title>

<p>Låsskärmen innebär att du se vad som händer medan din dator är låst, och den tillåter dig att få ett sammandrag av vad som har hänt medan du har varit borta. Låsskärmsgardinen visar en attraktiv bild på skärmen medan din dator är låst och tillhandahåller användbar information:</p>

<list>
    <item><p>namnet på den inloggade användaren</p></item>
    <item><p>datum och tid, och vissa aviseringar</p></item>
    <item><p>batteri- och nätverksstatus</p></item>
    <item><p>möjligheten att kontrollera mediauppspelning — ändra volymen, hoppa över ett spår eller pausa din musik utan att behöva skriva ett lösenord</p></item>
  </list>

<p>För att låsa upp din dator, höj låsskärmsgardinen genom att dra den uppåt med markören eller genom att trycka på <key>Esc</key> eller <key>Retur</key>. Detta kommer att visa inloggningsskärmen där du kan mata in ditt lösenord för att låsa upp. Alternativt kan du bara börja skriva ditt lösenord så kommer gardinen automatiskt att höja medan du skriver. Du kan också växla användare om din dator är konfigurerad för mer än en.</p>