/usr/share/help/sv/org.gnome.Polari/irc-nick-password.page is in polari 3.28.0-1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:e="http://projectmallard.org/experimental/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task nocando" id="irc-nick-password" xml:lang="sv">

<info>
    <link type="guide" xref="index#connect"/>
    <link type="seealso" xref="network-connect"/>
    <desc>Skydda ditt smeknamn för att förhindra att andra IRC-användare använder det.</desc>
    <revision pkgversion="3.24" version="0.1" date="2016-03-13" status="draft"/>
    <credit type="author">
      <name>Milo Casagrande</name>
      <email its:translate="no">milo@ubuntu.com</email>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Paul Cutler</name>
      <email its:translate="no">pcutler@gnome.org</email>
    </credit>
    <license>
      <p>Creative Commons DelaLika 4.0</p>
    </license>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Anders Jonsson</mal:name>
      <mal:email>anders.jonsson@norsjovallen.se</mal:email>
      <mal:years>2017</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Använda ett lösenord för ditt smeknamn på IRC</title>

<p>På en del IRC-nätverk kan du registrera ditt smeknamn med en tjänst som kallas NickServ. Genom att skicka ett särskilt meddelande till NickServ, kan du ange ditt lösenord och identifiera dig. Vissa IRC-chattrum tillåter dig kanske inte att ansluta utan ett registrerat smeknamn.</p>

<p><app>Polari</app> stöder för närvarande inte automatisk smeknamnsregistrering. Varje IRC-nätverk hanterar registrering av smeknamn olika och du kommer att behöva höra med IRC-nätverket om hur du ska registrera ditt smeknamn. Efter att du har registrerat ett smeknamn kommer du att behöva skicka ett meddelande till NickServ för att identifiera dig själv efter att du anslutit till IRC-nätverket med följande kommando:</p>
  <steps>
    <item>
      <p><input>/msg NickServ identify användarnamn lösenord</input></p>
    </item>
    <item>
      <p>Tryck ned <key>Retur</key></p>
    </item>
  </steps>
  <note>
    <p>Använd användarnamnet och lösenordet du registrerade hos IRC-nätverket med detta kommando.</p>
  </note>

<p><app>Polari</app> kommer att komma ihåg ditt användarnamn och lösenord, och nästa gång du ansluter till IRC-nätverket kommer <gui>Polari</gui> automatiskt att registrera dig mot Nickserv-tjänsten.</p>

<note>
    <p>Dessa instruktioner tillåter endast användning av ett lösenordsskyddat smeknamn på vissa IRC-nätverk. Det är för närvarande inte möjligt att registrera ett IRC-smeknamn eller ändra ditt smeknamnslösenord med <app>Polari</app>.</p>